Cursus vastgoed, btw en ovb

door mr. John Seerden / 3 PE-punten / Wassenaar
Vastgoed blijft fiscaal in ontwikkeling, vooral op het terrein van de btw en de overdrachtsbelasting. De belangen zijn vaak groot. Met de juiste keuzes komt u weg met een minimale belastingdruk. Koop ik stenen of aandelen? Wanneer is een onroerende zaak een bouwterrein en leidt de transformatie in woningen tot vervaardiging? Hoe past u de samenloopregeling btw/ovb toe? Hoe benut u de ondernemingsfaciliteiten binnen de overdrachtsbelasting?
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

In de praktijk begint het vaak bij een geplande aan- of verkoop van vastgoed. Waar moet u op letten? Wat zijn de fiscale risico’s en wat kunt u doen om die te verminderen. Hoe blijft bij samenloop van btw en overdrachtsbelasting de belastingdruk minimaal? Diverse praktijkcases passeren de revue. De cursus is geschikt voor zowel financiële adviseurs als voor notarissen.

De onderwerpen van de cursus

Onderdeel van de cursus zijn die onderwerpen die in de praktijk vaak voorkomen en waarmee u als adviseur mee kunt scoren. Uiteraard worden de laatste actualiteiten besproken. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • verkrijging van (economische) eigendom;
  • onroerendezaaklichamen (art 4 Wet BRV);
  • de samenloopregeling met de btw (o.a. het begrip bouwterrein);
  • de ondernemersfaciliteiten binnen de overdrachtsbelasting.

De onderwerpen zullen aan de hand van praktische (reken)voorbeelden worden besproken.

Desgewenst kunt u ook zelf praktijkcases inbrengen.

Tijd / plaats

13 september 2018 van 16.00 tot 19:30 uur in het Van der Valk Hotel, Wassenaar (Zijdeweg 54). Inloop vanaf 15.30 uur. In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

PE-punten /certificaat

3 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken. In overleg kunnen wij ook zorgdragen voor PE-punten voor leden van de KNB.

Investering

€ 195 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 13 september 2018 16:00 uur
Aanvang Van 16:00 tot 19:30 uur. Inloop vanaf 15.30 uur.
Locatie

Van der Valk Hotel
Zijdeweg 54
2245 BZ  Wassenaar

Inbegrepen

In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Accreditatie

Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname (o.a.) ten behoeve van de PE-punten.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Seerden_John_foto.jpg

mr. John Seerden

Lenos c.s., VAT & Customs Lawyers
Utrecht
Specialisme(n): Overdrachtsbelasting, btw, onroerende zaken
Profiel

Lees meer van deze auteur ...

Transformatie van kantoorpanden naar woningen, samenloopvrijstelling overdrachtsbelasting en btw en het dogma van de omgekeerde Don Bosco

24 apr 2018 Voor de OB is van belang of een stuk grond als bouwterrein kan worden aangemerkt. Als een bouwterrein wordt geleverd, kan vaak een beroep worden gedaan op de samenloopvrijstelling, zodat ter zake van de verkrijging geen overdrachtsbelasting is verschuldigd. Kan geen overdrachtsbelastingvrijstelling worden geclaimd, dan is het de vraag of bij transformatie van een kantoorpand naar woningen, het 2%- of het 6%-tarief geldt.
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1