Vastgoed-ondernemers, word wakker en claim de bedrijfsopvolgingsregeling!

Voorkom 40% acute belastingheffing nu het nog kan

Op dit moment spelen grote fiscale bij vastgoed-ondernemers. Iedere vastgoed-ondernemer die zijn vastgoedportefeuille in een bv heeft ondergebracht, zou nu in overleg moeten kunnen treden met de Belastingdienst om duidelijkheid te krijgen over zijn fiscale status als ondernemer. Als de Belastingdienst weigert de ondernemers-status te verlenen, is nu het moment om een procedure aan te gaan. De tijd dringt en het belang is ongeveer 40% acute belastingheffing (bij overlijden) over de volledige waarde van de vastgoed-bv.

18 mei 2018 Laatst gewijzigd: 19 mei 2018 Opinie mr. Mark de Jonge RB

Voorkom 40% acute belastingheffing bij overlijden!

Wij hebben de afgelopen jaren in juridische procedures met succes voor een aantal grote vastgoed-ondernemers de fiscale ondernemers-status afgedwongen. Die status betekent dat de vastgoed-ondernemer bij overlijden, door toepassing van de zogenaamde bedrijfsopvolgingsregeling (BOR), in de meeste gevallen geen euro belasting betaalt. Als de belastingdienst echter in uw situatie haar zin doordrijft, betalen de erfgenamen bij overlijden van de ondernemer (of bij overdracht van de vastgoed-bv tijdens leven), maar liefst circa 40% acute belastingheffing over de waarde van de aandelen in die bv! Het verschil in belastingdruk is dus enorm.

Snel actie vereist in verband met voorgenomen versobering van de BOR

Wat deze discussie extra belangrijk maakt, is dat de regering al langer plannen heeft om de BOR sterk te versoberen, of zelfs af te schaffen! Als u de waarde van de vastgoed-bv dus nog belastingvrij wilt laten overgaan naar de kinderen, kunt u maar beter snel in actie komen.

Heeft u ook een vastgoed-bv of cliënten met een vastgoed-bv? Neem in dat geval gerust vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Auteur

Jonge_de_Mark_foto.jpg

mr. Mark de Jonge RB

BonsenReuling Accountants-Belastingadviseurs
Lichtenvoorde
Specialisme(n): Bedrijfsopvolging, rechtsvormkeuze, onroerende zaken, fusies, estate planning
Profiel
Neem contact op voor een gratis consult

Lees meer van deze auteur ...

Bedrijfsopvolging op komst? NU regelen, voordat het te laat is!

18 mei 2018 Wilt u uw bedrijf binnen een aantal jaar overdragen aan uw kinderen? Met de toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) is dat thans nog mogelijk, zonder dat dit (teveel) belastingheffing kost. Wacht daarmee niet te lang, want over een paar jaar bestaat de BOR wellicht niet meer. Het is daarom NU het moment om actie te ondernemen!
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1