Cursus loonheffingen / Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans

door mr. Bart Agerbeek / 3½ PE-punten / Heerde (GLD)
De nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is door de Tweede Kamer goedgekeurd en gaat naar verwachting per 1 januari 2020 in. Belangrijke wijzigingen voor de praktijk betreffen o.a. de berekening van de transitievergoeding en de positie van payroll ondernemingen. Arbeidsrechtjurist mr. Bert Tol gaat in de eerste helft van de cursus vooral in op de juridische aspecten daarvan die van belang zijn voor uw cliënten. In de tweede helft van de cursus gaat fiscaal specialist mr. Bart Agerbeek in op de laatste ontwikkelingen binnen de loonheffingen, waaronder de positie van de ZZP-er, de DGA, en de gebruikelijk loonregeling en de wet Tegemoetkoming Loondomein (LIV). Wat zijn fiscaal gunstige en werkbare oplossingen?
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

Bent u in de praktijk als adviseur wel eens betrokken bij arbeidsrelaties? Belangrijk daarbij is dat u enige kennis heeft over het arbeidsrecht en loonheffingen. In de eerste helft van de cursus wordt u bijgepraat over het Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans (WAB) en in de tweede helft over de laatste ontwikkelingen aangaan de loonheffingen. Deze cursus is geen verdiepingscursus, doch gaat kort in op een aantal juridische en fiscale onderwerpen die in de verhouding werkgever-werknemer van belang zijn voor de algemene adviespraktijk.

De cursus is geschikt voor belastingadviseurs, accountants en administrateurs met enige kennis van het belastingrecht en het arbeidsrecht.

De onderwerpen van de cursus

Onderdeel van de cursus zijn die onderwerpen die in de praktijk vaak tot discussie leiden tussen werkgevers en werknemers en met de Belastingdienst als het om de loonheffingen gaat. Uiteraard worden de laatste ontwikkelingen besproken, zodat u voor uw cliënten de fiscale en juridische kansen en risico’s goed kunt inschatten. Het volgende komt aan bod:

Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans (eerste deel, mr. Bert Tol)

-   wijziging in berekening van transitievergoeding;
-   de ketenregeling bij arbeidscontracten;
-   premieberekening voor de WW;
-   toetsing UWV bij bedrijfseconomisch ontslag;
-   keuze voor ZZP, payroll of in loondienst?
-   wat te doen met modelovereenkomsten Belastingdienst?

Loonheffingen (tweede deel, mr. Bart Agerbeek)

-   fiscale positie ZZP-er (aansluitend op eerste deel presentatie);
-   de fictieve dienstbetrekking (AB-houders, meewerkende kinderen, etc.);
-   de sociale verzekeringsplicht voor DGA en familie;
-   Wet Tegemoetkoming Loondomein (LIV); hoe kun je daarop sturen?
-   de gebruikelijk loonregeling;
-   aansprakelijkheid voor niet-betaalde loonheffingen;
-   laatste ontwikkelingen werkkostenregeling (WKR).

Desgewenst kunt u ook zelf praktijkvragen inbrengen.

Tijd / plaats

18 juni 2019 van 12.30 tot 17:30 uur in MFA de Heerd, Griftstraat 8, eerst lunch van 12.30 tot 13.30 uur. Tussendoor zijn er koffie-/theepauzes.

PE-punten /certificaat

3 1/2 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 200 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 18 juni 2019 12:30 uur
Aanvang Van 12:30 tot 17.30 uur. Eerst lunch van 12.30 tot 13.30 uur.
Locatie

MFA de Heerd, Griftstraat 8, Heerde

Inbegrepen

Lunch en tussendoor zijn er koffie-/theepauzes.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Agerbeek_Bart_foto.jpg

mr. Bart Agerbeek

Agerbeek Advies
Vught
Specialisme(n): Loonheffingen, sociale verzekering
Profiel
Tol_Bert_jurist.jpg

mr. Bert Tol

Bert Tol Bureau Arbeidsrecht
Zwolle
Specialisme(n): Arbeidsrecht
Profiel

Lees meer van deze auteur ...

Familieverhoudingen en verzekeringsplicht werknemersverzekeringen

8 mei 2019 De vraag of aandeelhouders van een besloten vennootschap al dan niet verzekerd zijn voor de premies werknemersverzekeringen wordt bepaald door de feiten en omstandigheden van het specifieke geval. Daarbij spelen omvang van het aandelenbezit en de aanwezige familiebanden met andere werknemers en aandeelhouders een grote rol. In het verleden oordeelde de Centrale Raad van Beroep doorgaans dat op grond van de aanwezigheid van familieverbanden, zoals tussen ouder en kind, het niet aannemelijk is dat er een privaatrechtelijke dienstbetrekking is vanwege het ontbreken van een gezagsverhouding. Sinds de uitspraak van maart 2016 neemt de Centrale Raad van Beroep afstand van deze opvatting en wordt aangegeven dat het bestaan van een familierelatie niet in zijn algemeenheid tot de veronderstelling mag leiden dat er geen gezagsverhouding is.

Locatie

Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2021. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1