Btw-cursus KOR wordt OVOB

door mr. drs. Geert Beuker / 3 PE-punten / Wassenaar
De kleine ondernemingsregeling in de btw (KOR) wordt per 1 januari 2020 vervangen door een facultatieve omzetgerelateerde vrijstellingsregeling omzetbelasting (OVOB). Belangrijk is om te bepalen voor welke cliënten het interessant is om voor de OVOB kiezen of juist niet. Aan de hand van praktijkcases met cijfervoorbeelden wordt dit tijdens de cursus inzichtelijk gemaakt.
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

Heeft u cliënten die jaarlijks (naar verwachting) minder dan € 20.000 omzet behalen of net erboven? De btw-besparing kan dan aanzienlijk zijn, wanneer (tijdig) wordt geopteerd voor de nieuwe OVOB. Daarnaast kunnen er administratieve kosten worden bespaard. Om btw-nadeel achteraf te voorkomen, is het zaak om de geldende voorwaarden voor de btw-vrijstelling nauwgezet na te leven.
De cursus is bedoeld voor belastingadviseurs, accountants en administrateurs met basiskennis over de btw.

De onderwerpen van de cursus

Deze cursus is gericht op het maken van de keuze om de OVOB al dan niet toe te passen. Bij welke omstandigheden en bijbehorende (jaar)cijfers kiest u voor de OVOB? Welke acties moeten worden ondernomen? Wat als de omzetgrens van € 20.000 dreigt te worden overschreden?

De volgende onderwerpen komen aan de orde:
-         de werking van de KOR in 2019 (kort);
-         de werking van de nieuwe OVOB in 2020;
-         het maken van de keuze, wel of geen OVOB?
-         toelichtende OVOB-berekeningen in praktijksituaties;
-         het aanmelden van de keuze, hoe en wanneer?
-         begin en einde OVOB;
-         voorwaarden voor gebruikmaking OVOB;
-         belangrijke attentiepunten OVOB en uitzonderingssituaties.

Tijd / plaats

21 januari 2020 van 16.00 tot 19:30 uur in het Van der Valk Hotel, Wassenaar (Zijdeweg 54). Inloop vanaf 15.30 uur. In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

PE-punten /certificaat

3 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 195 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 21 januari 2020 16:00 uur
Aanvang Van 16.00 tot 19.30 uur. Inloop vanaf 15.30 uur
Locatie

Van der Valk Hotel Wassenaar, Zijdeweg 54, 2245 BZ, Wassenaar

Inbegrepen

In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB, en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Beuker_Geert_foto.jpg

mr. drs. Geert Beuker

Beuker btw-advies
Apeldoorn
Specialisme(n): Btw, in het bijzonder non-profit, overheid, onroerende zaken, internationaal
Profiel

Lees meer van deze auteur ...

De nieuwe kleineondernemersregeling heet OVOB

25 sep 2019 Per 1 januari 2020 komt de OVOB (omzetgerelateerde vrijstelling voor ondernemers van omzetbelasting) in de plaats van de kleineondernemersregeling (KOR). De nieuwe regeling kent een ruimere toepassing en het is eenvoudiger om te beoordelen of je er al dan niet voor in aanmerking komt. Bovendien kent de nieuwe regeling een keuzemogelijkheid om er al dan niet gebruik van te maken. Voor diverse ondernemers kan de OVOB dan ook nieuwe mogelijkheden bieden om belasting te besparen en/of de administratieve lasten te verlagen.

Locatie

Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2021. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1