Fiscale online webinar schenken en erven / VOLGEBOEKT

door Kirsten Kievit LL.M / 1½ PE-punten / 23 april 2020 / € 50 / VOLGEBOEKT
Aangezien de cursussen op locatie voorlopig niet kunnen doorgaan, bieden wij deze cursus als live webinar aan. Dit doen we in samenwerking met PM Ondernemend te Heerde en Frits Algie. Frits beschikt over een online tool waar hij jarenlange ervaring mee heeft. Er wordt dan een beeld- en geluidsverbinding opgezet, zodat u live vragen kunt stellen, antwoord krijgt en er vanzelf een levendige discussie ontstaat. Iedereen krijgt van tevoren persoonlijk hulp bij inloggen en het opzetten van de verbinding. Omdat deze cursus een stuk korter is dan aanvankelijk gepland en omdat zaken in het begin nog niet helemaal gladjes verlopen, vragen wij daarvoor nu slechts € 50 per cursus, achteraf te factureren. Het maximum aantal deelnemers is 20.
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

Met een testament op het scherpst van de snede met een daarop aansluitend schenkingsplan kan veel belasting worden bespaard, maar misschien is dat niet het advies dat het beste bij uw cliënt past. Wat wel zeker is, is dat het testament dat ergens onderin de la ligt naast die huwelijksvoorwaarden die ook al niet meer up-to-date zijn, niet de oplossing is.

De cursus laat aan de hand van praktijkvoorbeelden zien wat de gevolgen zijn van huwelijksvoorwaarden en testamenten die niet meer aansluiten op elkaar, op de situatie en/of op de wensen van cliënt. Uiteraard wordt dan ook ingegaan op de stappen die voor uw cliënt wél interessant kunnen zijn. Welke slimme keuzes zijn er ten aanzien van huwelijksvoorwaarden en testamenten? Hoe kan uw cliënt al tijdens het leven vermogen overdragen zonder dat hij of zij hierdoor zelf in het nauw komt? Daarbij is uiteraard ook aandacht voor de kabinetsplannen voor box 3. Want schenken of erven gaat niet alleen over schenk- en erfbelasting, maar ook bijvoorbeeld over inkomstenbelasting en overdrachtsbelasting.

Kirsten zet een aantal interessante scenario’s voor u op een rij met rekenvoorbeelden, zodat u na de cursus hiermee gericht aan de slag kunt.

De onderwerpen van de cursus

De cursus is vooral geschikt voor belastingadviseurs, maar ook accountants, notarissen en advocaten zijn welkom. Aan de orde komt:

  • Wat houdt de wettelijke verdeling in?
  • Afvullegaten, opvullegaten, kleinkindlegaten, ODV-legaat
  • Uitsluitingsclausules, insluitingsclausules en renteclausules
  • Huwelijksvoorwaarden en een finaal verrekenbeding of toch gemeenschap van goederen?
  • Fictiebepalingen in de Successiewet
  • Defiscalisatie in de Wet inkomstenbelasting
  • Schenkingsplan en opname in een verzorgingstehuis. Een goed plan?

Tijd / plaats

Donderdag 23 april 2020 van 16.00 tot 18.00 uur (effectief 1,5 uur) met halverwege een pauze. Online vanaf uw desktop of laptop.

PE-punten /certificaat

1 1/2 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 50 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. De factuur ontvangt u na afloop van de cursus.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 23 april 2020 16:00 uur
Aanvang Van 16.00 tot 18.00 uur (effectief 1,5 uur), pauze halverwege
Locatie

Online vanaf uw eigen desktop of laptop

Inbegrepen

Tussendoor is een koffie-/theepauze van een kwartier.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. De factuur volgt na afloop van de cursus.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Kievit_Kirsten_foto.png

Kirsten Kievit LL.M

Lex Cura
's-Gravenhage
Specialisme(n): Echtscheiding, erfrecht en huwelijksvermogensrecht, bedrijfsopvolging, inkomstenbelasting, overdrachtsbelasting, schenk- en erfbelasting
Profiel

Lees meer van deze auteur ...

Natuurlijke verbintenis; wel of geen schenking?

20 jan 2020 Bij echtscheidingen wordt nog wel eens een beroep gedaan op de natuurlijke verbintenis. Want dan is toch geen sprake van een schenking? Wat mensen zich vaak niet realiseren is dat de wetgever hiervoor een heel eenvoudige oplossing heeft gevonden. Door al in het eerste artikel van de Successiewet 1956 te bepalen dat het voldoen aan een natuurlijke verbintenis een schenking inhoudt, heeft dit tot gevolg dat de bewijslast om aan te tonen dat hierop een vrijstelling van toepassing is, bij de belastingplichtige ligt. De rechtbank heeft in dit kader op 5 september 2019 een interessante uitspraak gedaan.

Vergoedingsrechten binnen het huwelijksvermogensrecht; hoe zit het nu echt?

29 aug 2019 Al jaren worden er rechtszaken gevoerd over vergoedingsrechten die kunnen ontstaan binnen een huwelijk. Omdat de ene partner iets heeft betaald voor de andere partner of omdat de erfenis van oma die onder uitsluitingsclausule is verkregen toch de huishoudpot in is gevloeid. In april 2019 heeft de Hoge Raad hier een belangrijk arrest in gewezen dat duidelijkheid geeft voor de praktijk.

Samengestelde gezinnen; het belang van huwelijksvoorwaarden en testamenten

14 mrt 2019 Het probleem van niet meer passende huwelijksvoorwaarden en testamenten wordt pas echt duidelijk als tussentijds de fiscale wetgeving is gewijzigd. De langstlevende dacht in deze case alles geregeld te hebben voor eigen kinderen én haar stiefkinderen. Hoe anders bleek de werkelijkheid.

Locatie

Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1