Online webinar huwelijk en echtscheiding ondernemer / VOLGEBOEKT

door Kirsten Kievit LL.M / 1½ PE-punten / 7 april 2020 / € 50 / VOLGEBOEKT
Aangezien de cursussen op locatie voorlopig niet kunnen doorgaan, bieden wij deze cursus als live webinar aan. Dit doen we in samenwerking met PM Ondernemend te Heerde en Frits Algie. Frits beschikt over een online tool waar hij jarenlange ervaring mee heeft. Er wordt dan een beeld- en geluidsverbinding opgezet, zodat u live vragen kunt stellen, antwoord krijgt en er vanzelf een levendige discussie ontstaat. Iedereen krijgt van tevoren persoonlijk hulp bij inloggen en het opzetten van de verbinding. Omdat deze cursus een stuk korter is dan aanvankelijk gepland en omdat zaken in het begin nog niet helemaal gladjes verlopen, vragen wij daarvoor nu slechts € 50 per cursus, achteraf te factureren. Het maximum aantal deelnemers is 20.
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

Het huwelijk met bijbehorend huwelijksvermogensrecht heeft een enorme impact op de juridische en fiscale positie van de ondernemer en de echtgenoot. Welke keuzes maakt de IB-ondernemer en de DGA op dit front? En is dat wel slim? Een echtscheiding kan iedere ondernemer overkomen. En is uw cliënt dan in staat om zonder fiscale afrekening de onderneming te continueren?

De cursus laat aan de hand van praktijkvoorbeelden zien wat de gevolgen zijn wanneer de IB-ondernemer dan wel de DGA in het huwelijk treedt en vervolgens gaat scheiden. Wat gebeurt er met de eenmanszaak en de aandelen van de BV?

In de praktijk speelt ook de niet nagekomen periodieke verrekenbedingen bij echtscheiding. Hoe gaat u daar mee om? En wat is de impact van het nieuwe huwelijksvermogensrecht per 1 januari 2018?

Een aantal scenario’s worden rekenkundig uitgewerkt, zodat u na de cursus hiermee gericht aan de slag kunt.

De onderwerpen van de cursus

De cursus is vooral geschikt voor belastingadviseurs, maar ook accountants, notarissen en advocaten zijn welkom. Aan de orde komt:

  • Wat betekent het (nieuwe) huwelijksvermogensrecht voor de ondernemer/DGA juridisch en fiscaal?
  • Slimme keuzes ondernemer/DGA bij aanvang huwelijk
  • De juridische en fiscale impact van een echtscheiding
  • Attentiepunten echtscheiding ondernemer/DGA
  • Discussiepunten over waarde onderneming en ter beschikking gesteld vermogen

Tijd / plaats

Dinsdag 7 april 2020 van 13.00 tot 15.00 uur (effectief 1,5 uur) met halverwege een pauze. Online vanaf uw desktop of laptop.

PE-punten /certificaat

1 1/2 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 50 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. De factuur ontvangt u na afloop van de cursus.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 7 april 2020 13:00 uur
Aanvang Van 13.00 tot 15.00 uur (effectief 1,5 uur), pauze halverwege
Locatie

Online vanaf uw eigen desktop of laptop

Inbegrepen

Tussendoor is een koffie-/theepauze van een kwartier.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. De factuur ontvangt u na afloop van de cursus.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Kievit_Kirsten_foto.png

Kirsten Kievit LL.M

Lex Cura
's-Gravenhage
Specialisme(n): Echtscheiding, erfrecht en huwelijksvermogensrecht, bedrijfsopvolging, inkomstenbelasting, overdrachtsbelasting, schenk- en erfbelasting
Profiel

Lees meer van deze auteur ...

Vergoedingsrechten binnen het huwelijksvermogensrecht; hoe zit het nu echt?

29 aug 2019 Al jaren worden er rechtszaken gevoerd over vergoedingsrechten die kunnen ontstaan binnen een huwelijk. Omdat de ene partner iets heeft betaald voor de andere partner of omdat de erfenis van oma die onder uitsluitingsclausule is verkregen toch de huishoudpot in is gevloeid. In april 2019 heeft de Hoge Raad hier een belangrijk arrest in gewezen dat duidelijkheid geeft voor de praktijk.

Samengestelde gezinnen; het belang van huwelijksvoorwaarden en testamenten

14 mrt 2019 Het probleem van niet meer passende huwelijksvoorwaarden en testamenten wordt pas echt duidelijk als tussentijds de fiscale wetgeving is gewijzigd. De langstlevende dacht in deze case alles geregeld te hebben voor eigen kinderen én haar stiefkinderen. Hoe anders bleek de werkelijkheid.

Denk bij echtscheidingsprocedure aan fiscaal partnerschap en gevolgen verhuizing

12 feb 2019 Een onschuldig lijkend verzoek van de kopers van een woning waarvan de eigenaren in echtscheiding liggen, heeft door een doorlopend fiscaal partnerschap vervelende gevolgen voor de heffingskortingen van mevrouw in het jaar van de echtscheiding.

Locatie

Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1