Interactief webinar actualiteiten loonheffingen

door Jacques Raaijmakers / 1½ PE-punten / 25 juni 2020 / € 95
Ingegaan wordt op de laatste ontwikkelingen binnen de loonheffingen, waaronder de gebruikelijk loonregeling, de dienstbetrekking van de DGA en zijn/haar familie en de sociale verzekeringsplicht, alsmede de betalingsproblemen vanwege de coronacrisis. Verder worden praktijkcases besproken die gaan over grensoverschrijdende arbeid. U kunt van tevoren al uw vragen indienen!
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

Bent u als adviseur nauw betrokken bij arbeidsrelaties? Belangrijk is dat voor de loonheffingen de juiste keuzes worden gemaakt, zonder dat daarbij fiscaal risico wordt gelopen. In dit webinar wordt u bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Ingegaan wordt op de belangrijkste onderwerpen binnen de loonheffingen die in de verhouding werkgever-werknemer van belang zijn voor de algemene adviespraktijk en voor de salarisadministratie. Tevens wordt ingegaan op de betalingsproblemen vanwege de coronacrisis.

Dit webinar is vooral geschikt voor belastingadviseurs en salarisadministrateurs. Accountants en administrateurs met enige kennis van het belastingrecht en het arbeidsrecht zijn ook van harte welkom.

De onderwerpen van het webinar

Onderdeel van het webinar zijn die onderwerpen die in de praktijk vaak tot discussie met de Belastingdienst leiden als het om de loonheffingen gaat. Uiteraard worden de laatste ontwikkelingen besproken, zodat u voor uw cliënten de fiscale kansen en risico’s goed kunt inschatten. Het volgende komt aan bod:

Loonheffingen

  • de dienstbetrekking van AB-houders, meewerkende kinderen, etc.;
  • de sociale verzekeringsplicht voor DGA en familie;
  • fiscale positie ZZP-er, incl. modelovereenkomsten belastingdienst;
  • de gebruikelijk loonregeling;
  • betalingsproblemen loonheffingen i.v.m. coronacrisis;
  • verruiming werkkostenregeling (WKR) per 2020;
  • de aangepaste 30%-regeling;
  • grensoverschrijdend werken en nieuwe meldingsplicht per 1 maart 2020.

Maak gebruik van de mogelijkheden om ook zelf praktijkvragen in te brengen.

Tijd / plaats

Donderdag 25 juni 2020 van 13.00 tot 15.00 uur (effectief 1½ uur) met halverwege een pauze. Inloggen vanaf 12.30 uur. Online vanaf uw desktop of laptop.

PE-punten /certificaat

1 1/2 PE-punten / PE-uren

Na afloop van het webinar ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 95 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 25 juni 2020 13:00 uur
Aanvang Van 13.00 tot 15.00 uur (effectief 1,5 uur), pauze halverwege
Locatie

Online vanaf uw eigen desktop of laptop

Inbegrepen

Tussendoor is een koffie-/theepauze van maximaal een half uur.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Accreditatie

Na afloop van het webinar ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan het webinar door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Raaijmakers_Jacques_foto.jpg

Jacques Raaijmakers

Raaijmakers Belastingadvies en Educatie
Den Haag
Specialisme(n): (Internationale) loonbelasting en sociale verzekering, Invordering en aansprakelijkheid, formeel belastingrecht
Profiel

Lees meer van deze auteur ...

Belastingdienst gaat Wet DBA toch handhaven per 1 januari 2020!

7 okt 2019 Uit de brief van Koolmees van juni 2019 blijkt dat de verdergaande handhaving van de Wet DBA wordt uitgesteld tot ten minste 1 januari 2021. De Belastingdienst lijkt zich daarvan niets aan te trekken en start met verscherpt toezicht vanaf oktober 2019 en meer handhaving vanaf 1 januari 2020.
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2021. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1