Interactief webinar aanvraag NOW 1.0 en NOW 2.0

door mr. Frits Algie / 1½ PE-punt / 2 juli 2020 / € 95
Op 20 mei werden we “verrast” met een nieuwe NOW-regeling, NOW 2.0, overigens alleen nog maar als brief. Op 26 mei kwamen de aanpassingen van NOW 1.0, met name ten behoeve van seizoensbedrijven. Op 28 mei kwam het bericht over aanpassingen in NOW 2.0 en dat de regeling nog niet (vermoedelijk in verband met politiek overleg) vrij gegeven zou worden. Desalniettemin kan vanaf 6 juli NOW 2.0 aangevraagd worden. Vanaf 7 september kan om de definitieve vaststelling van de NOW 1.0 gevraagd worden. De NOW-subsidie is voorlopig en zeer ruimhartig verstrekt, zonder rekening te houden met diverse factoren die de definitieve subsidie (fors) verminderen. Om die subsidie dan ook definitief te kunnen binnenhalen zal lang niet altijd even makkelijk blijken te zijn. De wijzigingen in NOW 1.0 zorgen wel voor een betere uitgangspositie. Het is de vraag wat de regeling NOW 2.0 precies gaat brengen. We kunnen de regeling nog voor de ingangsdatum verwachten.
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

Voor deelname aan het webinar is een beeld- en geluidsverbinding nodig. De bedoeling is dat u live vragen kunt stellen, antwoord krijgt en er vanzelf een levendige discussie ontstaat. Iedereen krijgt (de eerste keer) van tevoren persoonlijk hulp bij inloggen en het opzetten van de verbinding.

Dit webinar is speciaal bedoeld voor financiële en juridische dienstverleners die voor ondernemers het aanvragen van de subsidie NOW begeleiden.

Aan de hand van voorbeelden wordt voorgerekend hoe de NOW-subsidie wordt berekend.

De onderwerpen van het webinar

Aan de orde komen de volgende vragen:

  • Wat zijn de mogelijkheden voor seizoensbedrijven?
  • Welke waarderingsvoorschriften kunnen/moeten we toepassen bij het bepalen van de omzet?
  • Welke vormen van ontslag leiden tot een strafkorting en maakt het verschil wanneer dit ontslag wordt aangevraagd?
  • Welke korting en boete is er bij ontslag in NOW 2.0?
  • Vanaf welke subsidiebedrag moet een RA of AA een verklaring afgeven bij de aanvraag?
  • Wat zijn de aanpassingen in NOW 1.0, en wat zijn de verdere aanpassingen in NOW 2.0?
  • Wat kan/moet wanneer aangevraagd worden?

Tijd / plaats

Donderdag 2 juli 2020 van 16.00 tot 17.45 uur (effectief 1½ uur) met halverwege een pauze. Inloggen vanaf 15.30 uur. Online vanaf uw desktop of laptop.

PE-punten /certificaat

1 1/2 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 95 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 2 juli 2020 16:00 uur
Aanvang Van 16.00 tot 17.45 uur (effectief 1½ uur), pauze halverwege
Locatie

Online vanaf uw eigen desktop of laptop

Inbegrepen

Tussendoor is een koffie-/theepauze van een kwartier.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Accreditatie

Na afloop van het webinar ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan het webinar door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Algie_Frits_foto.jpg

Frits Algie

Algoet Belastingadvies
Haarlem
Specialisme(n): DGA-problematiek, beleggingsstructuren, vennootschapsbelasting, loonheffingen, erf- en schenkbelasting
Profiel
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1