Interactief webinar fiscaal voordelig schenken

door Kirsten Kievit LL.M / 1½ PE-punt / 13 oktober 2020 / € 95
Welke regels gelden voor een schenking en hoe kunt u die belastingvrij doen of tegen een aantrekkelijk tarief schenkbelasting? Binnen wet en jurisprudentie zijn er interessante mogelijkheden om een schenking goed te plannen voor uw cliënten. Het tijdstip van de schenking, de bewoordingen van de schenking, de omvang van de schenking, het zijn allemaal belangrijke elementen om rekening mee te houden. Wat zijn de do’s en don’ts? In deze cursus gaan we vooral aan de slag met praktijkvoorbeelden die voor uw cliënten interessant zijn en waarmee u kunt laten zien wat uw waarde is als adviseur. Gezien het interactieve karakter van het webinar stellen wij het maximaal aantal deelnemers op 25.
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

Voor deelname aan het webinar is een beeld- en geluidsverbinding nodig. De bedoeling is dat u live vragen kunt stellen, antwoord krijgt en er vanzelf een levendige discussie ontstaat. Iedereen krijgt (de eerste keer) van tevoren persoonlijk hulp bij inloggen en het opzetten van de verbinding.

De onderwerpen van het webinar

De cursus is vooral geschikt voor belastingadviseurs, maar ook accountants, notarissen en advocaten zijn welkom. Aan de orde komt:

  • Wanneer is sprake van een belaste schenking? En wanneer kun je onbelast schenken?
  • Fictiebepalingen: juridisch geen schenking, desondanks wel schenkbelasting verschuldigd;
  • Mogelijkheden met schenking onder (opschortende en ontbindende) voorwaarden;
  • Uitsluitingsclausule of insluitingsclausule?
  • Samenloop schenkbelasting en overdrachtsbelasting bij schenking (eigen) woning: hoe profiteer je maximaal?
  • Aflossen overbedelingsschuld of schenken: wat is gunstig?
  • APV, voor welke cliënten interessant?

Tijd / plaats

Dinsdag 13 oktober 2020 van 16.00 tot 17.45 uur (effectief 1½ uur) met halverwege een pauze. Inloggen vanaf 15.30 uur. Online vanaf uw desktop of laptop.

PE-punten /certificaat

1 1/2 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 95 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 13 oktober 2020 16:00 uur
Aanvang Van 16.00 tot 17.45 uur (effectief 1½ uur), pauze halverwege
Locatie

Online vanaf uw eigen desktop of laptop

Inbegrepen

Tussendoor is een koffie-/theepauze van een kwartier.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Accreditatie

Na afloop van het webinar ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan het webinar door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Kievit_Kirsten_foto.png

Kirsten Kievit LL.M

Lex Cura
's-Gravenhage
Specialisme(n): Echtscheiding, erfrecht en huwelijksvermogensrecht, bedrijfsopvolging, inkomstenbelasting, overdrachtsbelasting, schenk- en erfbelasting
Profiel
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1