Cursus actualiteiten loonheffingen

door Jacques Raaijmakers / 3 PE-punten / Rijswijk
Besproken worden de laatste ontwikkelingen binnen de loonheffingen, waaronder de dienstbetrekking van de DGA en zijn/haar familie, de sociale verzekeringsplicht, de gebruikelijk loonregeling, de wijzigingen in de WKR, de opvolging van de wet DBA en lucratief belang en meer …. Deze actualiteiten worden besproken aan de hand van praktijkcases. Deze cursus wordt u aangeboden door Raaijmakers Belastingadvies en Educatie en Fiscaalconsult.
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

Bent u als adviseur nauw betrokken bij arbeidsrelaties? Belangrijk is dat voor de loonheffingen de juiste keuzes worden gemaakt, zonder dat daarbij fiscaal risico wordt gelopen. In deze cursus wordt u bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Deze cursus gaat in op de belangrijkste onderwerpen binnen de loonheffingen die in de verhouding werkgever-werknemer van belang zijn voor de algemene adviespraktijk en voor de salarisadministratie.

De cursus is vooral geschikt voor belastingadviseurs en salarisadministrateurs. Accountants en administrateurs met enige kennis van het belastingrecht en het arbeidsrecht zijn ook van harte welkom.

De onderwerpen van de cursus

Onderdeel van de cursus zijn die onderwerpen die in de praktijk vaak tot discussie met de Belastingdienst leiden als het om de loonheffingen gaat. Uiteraard worden de laatste ontwikkelingen besproken, zodat u voor uw cliënten de fiscale kansen en risico’s goed kunt inschatten. Het volgende komt aan bod:

Loonheffingen

-    de dienstbetrekking van AB-houders, meewerkende kinderen, etc.;
-    de sociale verzekeringsplicht voor DGA en familie;
-    fiscale positie ZZP-er, de opvolging van de wet DBA;
-    de gebruikelijk loonregeling;
-    heffingsmoment werknemersopties;
-    actualiteiten werkkostenregeling (WKR);
-    het Individueel Keuzebudget (IKB);
-    meldingsplicht WagwEU voor buitenlandse werkgevers;
-    detacheringsrichtlijn werknemers binnen de EU;
-    lucratief belang.

Desgewenst kunt u ook zelf praktijkvragen inbrengen.

Tijd / plaats

Woensdag 18 mei 2022 van 16.00 tot 19.30 uur in Hotel & Restaurant Savarin, Rijswijk (Laan van Hoornwijck 29). LET OP: gewijzigde locatie!

Inloop vanaf 15.30 uur. In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

Mocht een fysieke bijeenkomst vanwege corona niet mogelijk of gewenst zijn, dan wordt deze cursus omgezet in een online webinar.

PE-punten /certificaat

3 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 225 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 18 mei 2022 16:00 uur
Aanvang Van 16.00 tot 19.30 uur. Inloop vanaf 15.30 uur
Locatie

Hotel & Restaurant Savarin, Laan van Hoornwijck 29, 2289 DG, Rijswijk
LET OP: gewijzigde locatie!

Inbegrepen

In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Accreditatie

Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname (o.a.) ten behoeve van de PE-punten.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Raaijmakers_Jacques_foto.jpg

Jacques Raaijmakers

Raaijmakers Belastingadvies en Educatie
Den Haag
Specialisme(n): (Internationale) loonbelasting en sociale verzekering, Invordering en aansprakelijkheid, formeel belastingrecht
Profiel
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1