Cursus DGA in inkomstenbelasting / beperken box 3-heffing

door drs. Jeroen Knol/ 3 PE-punten / Rijswijk
Hoe beperkt u de box 3-heffing voor de dga, gezien de laatste ontwikkelingen? Beschikt de BV van uw klant over overtollige liquide middelen? Uitlenen aan privé is steeds minder aantrekkelijk, vooral vanwege de Wet excessief lenen die in 2023 ingaat . Verder komen interessante mogelijkheden aan de orde, zoals het financieren van de eigen woning met een lening van de BV, het creëren van een ‘familiebank’ en het vraagstuk ‘wel of geen dividend uitkeren’.

Cursus DGA in inkomstenbelasting / beperken box 3-heffing

Datum donderdag 20 okt 2022 16:00 uur
Aanvang Van 16.00 tot 19.30 uur. Inloop vanaf 15.30 uur
Docent drs. Jeroen Knol
Locatie

Hotel & Restaurant Savarin, Laan van Hoornwijck 29, 2289 DG, Rijswijk
 

Kosten deelname 225 .00 excl. btw
Aanmelden

Tijdens de cursus nemen laten we de nieuwe regels de revue passeren en besteden we aandacht aan bekende en minder bekende breinbrekers en valkuilen. We gaan ervan uit dat u basiskennis en ervaring heeft als het gaat om de inkomstenbelasting. Deze cursus is niet bedoeld om u de beginselen te leren. De inhoud is geschikt voor ervaren aangiftemedewerkers en belastingadviseurs.

De onderwerpen van de cursus

Beschikt de BV van uw klant over overtollige liquide middelen? Uitlenen aan privé is steeds minder aantrekkelijk. Wat kunt u allemaal doen om box 3-heffing te beperken?

Wat zijn de laatste ontwikkelingen in box 3-belastingheffing? Wat zijn de gevolgen voor de financieringsmogelijkheden in de BV en privé? Welk onderpand gebruikt u voor bedrijfsfinanciering en welke regels moet u daarbij in acht nemen? Hoe behaalt u fiscaal voordeel in combinatie met de geldende rentestanden?

Is het voor uw klant beter te investeren vanuit privé of vanuit de BV? Hoe kunt u vastzittend vermogen liquide maken? En hoe zit het met de financiering van de eigen woning? Adviseer de dga en beperk nu en straks box 3-heffing!

Aan de orde komen de volgende onderwerpen:

  • Laatste ontwikkelingen box 3-heffing;
  • Laatste ontwikkelingen Wetsvoorstel excessief lenen;
  • Laatste ontwikkelingen box 2-tarief;
  • Bancair herfinancieren, box 3 of schuld bij eigen BV?
  • Box-planning: van box 3 naar box 2 of binnen box 3?
  • Eigen woningschuld van box 1 naar box 3?
  • Eigen woningschuld bij de eigen BV: aflossen, dividend uitkeren of toch weer naar de bank?

Wij werken tijdens de cursus met praktijkgerichte cases en stellingen. Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wilt u vragen of onderwerpen graag behandeld zien tijdens de cursus? Wij verzoeken u dan deze ruim voor aanvang van de cursus te mailen, zodat die, indien mogelijk, worden meegenomen.

Tijd / plaats

20 oktober 2022 van 16.00 tot 19:30 uur in Hotel & Restaurant Savarin, Rijswijk (Laan van Hoornwijck 29). Inloop vanaf 15.30 uur. In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

Mocht een fysieke bijeenkomst vanwege corona niet mogelijk of gewenst zijn, dan wordt deze cursus omgezet in een online webinar.

PE-punten /certificaat

3 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 225 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 20 oktober 2022 16:00 uur
Aanvang Van 16.00 tot 19.30 uur. Inloop vanaf 15.30 uur
Locatie

Hotel & Restaurant Savarin, Laan van Hoornwijck 29, 2289 DG, Rijswijk
 

Inbegrepen

In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een factuur. Na betaling ontvangt u de bevestiging en is de aanmelding definitief.

Accreditatie

Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname (o.a.) ten behoeve van de PE-punten.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Knol_Jeroen_foto1.jpg

drs. Jeroen Knol

O4 & Partners B.V.
Maarssen
Specialisme(n): Vermogensbeheer, DGA-problematiek, Sparen en beleggen (box 3)
Profiel
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1