Bestuurlijke boeten

Strafkamer gerechtshof verstevigt verbod op zelfincriminatie

8 jul 2022 Jurisprudentie Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 16 februari 2022 bevestigd dat je niet hoeft mee te werken aan eigen veroordeling.
Verder lezen...

Fiscus op de vingers getikt!

30 jun 2022 Jurisprudentie De Hoge Raad heeft recent in duidelijke bewoordingen uitgelegd welke regels gelden in het geval van een fiscale boete. De Belastingdienst komt een verzwaarde bewijslast toe.
Verder lezen...
door mr. Khadija Bozia / 1½ PE-punten / 10 juni 2020 / € 95
Aanmelden
door mr. Merijn van Leeuwen / 1½ PE-punten
Aanmelden

Gerechtshof vernietigt boetes die louter zijn gebaseerd op stellingen

6 jan 2020 Jurisprudentie Enkel het aandragen van stellingen ter onderbouwing van een vergrijpboete is niet voldoende aldus het Gerechtshof. De Inspecteur zal zich meer moeten inspannen om (voorwaardelijke) opzet te bewijzen.
Verder lezen...

Belastingadviseurs opgelet: als beboete medepleger krijg je straks de facto een beroepsverbod

29 nov 2019 Kennis Naast het aanpakken van frauderende belastingplichtigen, is het vizier nu ook gericht op facilitators. Zoals belastingadviseurs. Naming en shaming wordt de norm bij een bestuurlijke boete aan de facilitator.
Verder lezen...

Vergissing adviseur zorgt voor aanslag met boete aan belastingplichtige

21 jan 2019 Jurisprudentie Baalt u er weleens van dat uw adviseur zo slecht met u communiceert? Ik probeer zelf zo goed en zo helder mogelijk te communiceren met mijn cliënten, maar zo’n vergissing als in deze casus, die onlangs voor de rechter is geweest, is zo gemaakt. Het zou mij ook kunnen overkomen. Ik ben dan ook blij dat de rechter zorgt voor rechtsherstel, maar het zal u maar gebeuren. Wat was er aan de hand?
Verder lezen...

Bij inkeer geen boete over oude jaren?!

6 aug 2018 Kennis In afgelopen jaren is de inkeerregeling voor niet aangegeven inkomen/vermogen verschillende keren gewijzigd. Keert u tegenwoordig in dan is geen boete verschuldigd over de laatste twee jaar, maar wel over de periode daarvoor. Omdat eerder bij inkeer überhaupt geen boete verschuldigd was, is het de vraag of de nieuwe regeling wel standhoudt in het licht van internationale verdragen. Die vraag licht nu voor de rechter. In ons artikel zullen wij eerst de inkeerregeling toelichten en daarna de recente ontwikkelingen.
Verder lezen...

Hoogte boete onterecht? Ga in bezwaar en vraag om vermindering!

16 apr 2018 Kennis Belastingplichtigen die een boete ontvangen leggen zich meestal neer bij de regels die de fiscus daarvoor hanteert. Niet altijd is bekend dat de boete na bezwaar vaak wordt verminderd, omdat er bijvoorbeeld sprake is van strafverminderende omstandigheden. Het heeft zeker nut om in bezwaar te gaan tegen de boete, want deze kan alleen maar minder worden en nooit meer. Ook als de bezwaartermijn inmiddels is verstreken kan bezwaar aantekenen succesvol zijn.
Verder lezen...
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1