Cryptovaluta

Politie legt voor het eerst beslag op Non Fungible Tokens

23 mei 2022 Kennis Op 30 maart 2022 werd bekend gemaakt dat het cybercrimeteam van de politie Oost-Nederland beslag heeft gelegd op digitale kunst. Dit betroffen zogenaamde Non-Fungible Tokens, beter bekend als NFT’s. Dit is de eerste keer dat door de Nederlandse opsporingsdiensten strafrechtelijk beslag is gelegd op dit type cryptobezit. Dat in het kader van een strafrechtelijk onderzoek beslag kan worden gelegd op cryptovaluta zoals Bitcoin en Ethereum was al langer bekend. Sinds de explosieve waardestijging en enorm toegenomen handel in NFT’s de laatste tijd zal dit het begin zijn van een trend.
Verder lezen...

Btw en cryptocurrencies: hoe zit dat met de btw-heffing en aftrek van voorbelasting?

9 mei 2022 Kennis We kennen inmiddels een tal van cryptocurrencies en dit neemt alleen maar toe. Ook neemt toe de interesse en handel in cryptocurrencies. Steeds meer ondernemers handelen in cryptocurrencies of accepteren een aantal als betaalmiddel. Het is dan ook belangrijk om te weten wat de btw-gevolgen zijn voor zowel de heffing als de aftrek van voorbelasting.
Verder lezen...

Beleid Belastingdienst Bitcoin-forks februari 2022 bekend!

14 mrt 2022 Kennis Wat is een cryptocurrency-fork en wat zijn de gevolgen voor de praktijk? En loont het om vanwege de toekomstige Europese informatie-uitwisseling DAC8 nu nog in te keren voor verborgen bezit van deze forks en andere digitale bezittingen, zoals NFTs (non-fungible tokens) en stablecoins? Goed om te weten dat de Belastingdienst op 18 februari 2022 beleid heeft gepubliceerd over de belastbaarheid in box 3 van bitcoin-forks.
Verder lezen...

Zijn crypto’s valuta of juist geen valuta volgens ons rechtssysteem?

20 dec 2021 Jurisprudentie De interesse in en ontwikkeling van cryptovaluta, zoals de bitcoin, binance coin en ethereum, heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Dit heeft in de praktijk tot allerlei nieuwe vragen geleid. Eén van die vragen is of dergelijke cryptovaluta als valuta kan of moet worden aangemerkt. En zo dat het geval is, hoe dit dan juridisch en fiscaal behandeld moet worden. Kijkend naar verschillende bronnen is met name op de vraag of cryptovaluta als valuta moet worden aangemerkt nog niet een eenduidig antwoord te vinden. Hierna dan een kort overzicht van enkele bronnen die ik heb geraadpleegd.
Verder lezen...
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1