Inbreng in BV

Exploitatie onroerende zaken vormt geen materiële onderneming, aldus Hoge Raad in navolging van het Hof

20 sep 2021 Jurisprudentie Voor diverse faciliteiten in de inkomsten-, vennootschaps- en de schenk- en erfbelasting is het relevant om te bepalen of de exploitatie van onroerende zaken een materiële onderneming vormt. Dit is aan de orde bij geruisloze inbreng, bij een geruisloze terugkeer vanuit de BV en voor de vraag of de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) kan worden toegepast. Alleen bij een materiële onderneming kan er geruisloos worden doorgeschoven en gebruik worden gemaakt van de BOR. De Hoge Raad oordeelde in de arresten van medio september 2021 in navolging op de uitspraken van het Gerechtshof dat de verhuur van 1.100 garageboxen en 57 bedrijfsruimten geen materiële onderneming vormt, ondanks dat de aandeelhouders en hun twee dochters 10 tot 30 uur per week in loondienst zijn bij de betreffende BV. De geruisloze terugkeerfaciliteit naar de inkomstenbelasting en de BOR konden niet worden toepast, dus de verzoeken daartoe werden terecht afgewezen.
Verder lezen...

IB-onderneming geruisloos omzetten in BV?

2 sep 2021 Kennis Heeft u cliënten die nog dit jaar hun onderneming willen omzetten in BV-vorm? Stuur dan voor 1 oktober 2021 een intentieverklaring hiervoor naar de Belastingdienst, aangetekend met voorgeschreven geleideformulier!
Verder lezen...

Omzetting eenmanszaak / V.O.F. in de B.V. zonder directe belastingheffing

11 mrt 2021 Kennis Overweegt u om een eenmanszaak (of firma-aandeel in een V.O.F.) om te zetten in een B.V.? Dan kan dit zonder directe belastingheffing. U kunt een beroep doen op de faciliteit van de zogenoemde geruisloze inbreng in de inkomstenbelasting. Na kort de beweegredenen en enkele voor-en nadelen van de B.V. te hebben benoemd, zal worden ingegaan op hoe de geruisloze inbreng werkt.
Verder lezen...

IB-onderneming omzetten in BV? Actie voor 1 april a.s.!

22 jan 2021 Kennis Heeft u cliënten die nog dit jaar hun onderneming willen omzetten in BV-vorm? Stuur dan voor 1 april a.s. een intentieverklaring hiervoor naar de Belastingdienst, aangetekend met voorgeschreven geleideformulier!
Verder lezen...

Onderneming in BV-vorm in 2021 fiscaal vaak voordeliger dan een IB-onderneming

23 sep 2020 Kennis Ondernemers kunnen er voor kiezen om hun onderneming te drijven middels een IB-onderneming (denk hierbij aan de eenmanszaak, VOF of maatschap) dan wel een B.V. De keuze voor een bepaalde rechtsvorm wordt vaak ingegeven door fiscale motieven. Door de aankomende wetswijzigingen per 1 januari 2021 kan het zo zijn, dat uw huidige rechtsvorm fiscaal niet meer optimaal is.
Verder lezen...

Inbreng in de BV na 29 februari 2020? Toch NOW-subsidie!

13 jul 2020 Kennis Omzetting van een onderneming in een BV na 29 februari 2020 levert problemen op bij de bepaling van de hoogte van de NOW-subsidie. Met name de bepaling van het salaris en de omzetdaling roept vragen op. Bij het UWV is een beleidswijziging doorgevoerd en wordt toch NOW gegeven als verandering van het juridisch jasje van de onderneming het enige beletsel is.
Verder lezen...

IB-onderneming omzetten in BV? Actie voor 1 april a.s.!

13 mrt 2020 Kennis Heeft u cliënten die nog dit jaar hun onderneming willen omzetten in BV-vorm? Stuur dan voor 1 april a.s. een intentieverklaring hiervoor naar de Belastingdienst, aangetekend met voorgeschreven geleideformulier!
Verder lezen...

De Incorporated (Inc.) ongewenst vanwege komst FATCA en eisen bank

28 jan 2020 Kennis Banken zijn bang dat ze niet kunnen voldoen aan de FACTA-verplichtingen en vrezen voor sancties vanuit Amerika. Het ligt dan voor de hand om de Nederlandse onderneming onder te brengen in een BV en de Inc. te ontbinden. Belangrijk is dat er dan geen ongewenste fiscale afrekening volgt.
Verder lezen...

Uw onderneming inbrengen in een B.V.?

12 sep 2017 Kennis Als u als IB-ondernemer uw onderneming gaat inbrengen in een B.V. is het zaak de voorovereenkomst of intentieverklaring tijdig aan te melden bij de belastingdienst. Alleen dan bent u ervan verzekerd dat de resultaten van de onderneming vanaf het gekozen overgangstijdstip voor rekening van de B.V. komen. En dat is wel zo praktisch.
Verder lezen...

In welke BV koop je als DGA nu je bedrijfspand? Of doe je dat in privé?

21 jul 2017 Kennis Als er sprake is van een holdingstructuur, heb je als DGA de keuze om je bedrijfspand in privé aan te schaffen, op naam van de holding te zetten of daarvoor een aparte onroerend goed-BV op te richten. Bij het maken van de keuze spelen fiscale motieven een grote rol. Niet alleen de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting spelen hierin een rol, maar denk ook aan de overdrachtsbelasting en de schenk- en erfbelasting bij latere bedrijfsopvolging. Een goede fiscale begeleiding is dan ook essentieel.
Verder lezen...
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2021. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1