Cursus informatieverzoeken/ boekenonderzoeken

door mr. Priscilla de Haas / 3 PE-punten / Wassenaar
U hoeft alleen antwoord te geven op vragen van de fiscus die van belang zijn voor de belastingheffing en het moet geen ‘fishing expedition’ worden. Als u of u cliënt echter niet voldoende meewerkt, dan kan dat leiden tot een ‘omkering van de bewijslast’. Ook bij een boekenonderzoek is het belangrijk dat u zich niet onnodig in een nadelige positie manoeuvreert. In deze cursus leert u hoe u er zonder kleerscheuren vanaf komt.
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

Ter controle van uw cliënten stuurt de fiscus informatieverzoeken en worden er boekenonderzoeken ingesteld. Hoe kunt u daar het beste mee omgaan? Wat zijn daarbij de rechten en plichten, van uw cliënt en van u? In deze cursus krijgt u de praktische tools mee om de belangen van uw cliënt in dit proces zo goed mogelijk te behartigen en de schade te beperken.
De cursus is bedoeld voor belastingadviseurs, accountants en administrateurs die werkzaam zijn in de aangifte- en adviespraktijk.

De onderwerpen van de cursus

Onderdeel van de cursus zijn die onderwerpen waar u bij informatieverzoeken en boekenonderzoeken vaak tegenaan loopt. Het volgende komt aan bod:

Informatieverzoeken
-   informatieverplichting ondernemers en hun adviseurs
-   verschoningsrecht adviseur/advocaat
-   de vaststelling van de informatiebeschikking
-   gevolgen niet-meewerken informatieverzoek
-   praktisch: wijze van beantwoording vragenbrief.

Boekenonderzoeken
-   voorbereiding en plaats controle
-   derdenonderzoek bij adviseur van cliënt
-   administratieplicht, vereisten
-   bewaarplicht;
-   meewerkplicht;
-   praktisch: reactie geven op concept-rapport fiscus.

Tijd / plaats

5 februari 2019 van 16.00 tot 19:30 uur in het Van der Valk Hotel, Wassenaar (Zijdeweg 54). Inloop vanaf 15.30 uur. In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

3 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB, NOAB en KNB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 195 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

Datum 5 februari 2019 16:00 uur
Aanvang Van 16:00 tot 19:30 uur. Inloop vanaf 15.30 uur.
Locatie

Van der Valk Hotel, Zijdeweg 54, 2245 BZ, Wassenaar

Inbegrepen

In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Haas_de_Priscilla.profielfoto.MO.jpg

mr. Priscilla de Haas

De Haas Advocaten
Rotterdam
Specialisme(n): Formeel belastingrecht, fiscale procedures, fiscaal boete- en strafrecht, informatiebeschikkingen, invordering en Wwft
Profiel

Lees meer van deze auteur ...

Informatiebeschikking fiscus vernietigd ondanks vermeend onjuist verstrekte inlichtingen

20 aug 2018 Met de fiscus ontstaat geregeld een ‘wellis nietes discussie’ over de vraag of de gevraagde inlichtingen in voldoende mate en ook juist zijn verstrekt. Om de bewijslast om te keren en te verzwaren, wordt er dan vaak een informatiebeschikking opgelegd. Maar dat is lang niet altijd terecht, aldus een uitspraak van de Rechtbank, waarbij de procedure werd gevoerd door De Haas Advocaten.

Locatie