Fiscaal Spreekuur

Hét Fiscaal Spreekuur: je online vaktechnisch overleg voor MKB-adviseurs, wekelijks op woensdagochtend
Heb je regelmatig fiscale vragen waarop je niet één twee drie het antwoord weet, of waarover je ook graag de mening van een ander wil horen? Tijdens het vaktechnisch overleg van hét Fiscaal Spreekuur op woensdagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur kun je die voorleggen. Onder leiding van onze fiscaal specialisten worden de ingebrachte (cliënt)cases besproken. Na afloop van het jaar ontvang je als abonnee een bewijs van deelname voor aanvraag van de PE-punten. Meld je nu aan, want voorlopig is deelname gratis.

Fiscaal Spreekuur

Datum woensdag 29 jun 2022 09:00 uur
Aanvang Woensdags van 9.00 uur tot 10.00 uur. Inloggen vanaf 8.45 uur.
Docenten Frits Algie
mr. drs. Michiel Opgenoort
mr. Toon Hasselman
mr. drs. Alex Meijer
mr. Mark Geerets
Jacques Raaijmakers
Locatie

Online vanaf je eigen desktop, laptop, tablet of smartphone.

Kosten deelname 29 .00 excl. btw
Aanmelden

Meer over hét Fiscaal Spreekuur, je wekelijkse online vaktechnisch overleg

De initiatiefnemers: Fiscaalconsult en Algoet Advies

Hét Fiscaal Spreekuur is een gezamenlijk initiatief van Fiscaalconsult en Algoet Advies. Wij, Michiel Opgenoort en Frits Algie, hebben inmiddels meer dan 8 jaar ervaring in het online verzorgen van vaktechnische bijeenkomsten en webinars (met Adobe Connect). Wij denken dat een online vaktechnisch overleg met name voor de kleinere kantoren waardevol is, waardoor beter kan worden ingespeeld op de advieskansen binnen de eigen cliëntenkring.

Vanaf woensdag 8 september 2021: wekelijks overleg

Hét Fiscaal Spreekuur is van start gegaan op 26 mei 2021 in de vorm van tweewekelijkse bijeenkomsten. Gezien de belangstelling zijn we vanaf woensdag 8 september 2021 hiermee verder gegaan in de vorm van wekelijkse bijeenkomsten. MKB-adviseurs kunnen dan fiscale praktijkcases inbrengen die spelen bij hun cliënten. Onder voorzitterschap van de fiscaal specialisten bespreken we de cases gezamenlijk.

Doelgroep hét Fiscaal Spreekuur

Hét Fiscaal Spreekuur is bedoeld voor MKB-adviseurs die voor hun cliënten op zoek zijn naar oplossingen en hierover willen sparren met collega’s en fiscaal specialisten. Wij denken dan met name aan (RB-)belastingadviseurs, accountants en administrateurs, die regelmatig fiscaal adviseren.

Fiscale cases inbrengen

Tijdens dit spreekuur kunnen de meer complexe fiscale cases door de deelnemers worden ingebracht. Onze ervaring leert dat dergelijke cases vaker voorkomen in de advies- en aangiftepraktijk, zodat alle deelnemers daarvan profijt kunnen hebben. De identiteit van je cliënt houd je natuurlijk geheim.

De deelnemers stellen tijdens het spreekuur om de beurt hun vragen. Iedereen mag meepraten en chatten, wat wij natuurlijk zoveel mogelijk in goede banen zullen leiden.

Team met fiscaal specialisten staat voor je klaar

Ons vaste specialistenteam bestaat uit mr. Michiel Opgenoort en mr. Frits Algie (zij fungeren tevens als voorzitter). Beiden hebben uitgebreide ervaring in de fiscale MKB-praktijk en in het online voorzitten van vaktechnisch overleg. Ten behoeve van de specifieke BTW- en loonheffingsvraagstukken zullen met enige regelmaat een BTW- en/of loonheffingsspecialist aanwezig zijn. Andere specialismen zijn op afroep beschikbaar.

Duur en invulling spreekuur

Hét Fiscaal Spreekuur vindt plaats op woensdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur. Mochten er vanuit de deelnemers te weinig vragen zijn om een uur te vullen, dan gebruiken we de tijd om interessante praktijkcases (bijv. uit de nieuwsbrief van Fiscaalconsult) of andere actualiteiten te bespreken die relevant zijn voor de deelnemende MKB-adviseurs.

Hét Fiscaal Spreekuur tijdens vakanties

Tijdens de vakantieperiodes doen wij er alles aan om het VTO door te laten gaan, mogelijk met minder specialisten.

Bewijs van deelname / PE-punten

Na afloop van het jaar ontvang je desgewenst een bewijs van deelname aan de bijeenkomsten, zodat je daarmee zelf de PE-punten kunt aanvragen (o.a. relevant voor RB, NBA, NOB en NOAB). Deze service is bij de prijs inbegrepen en geldt uitsluitend voor betalende abonnees.

Notulen

Er worden korte notulen bijgehouden en gedeeld (van belang voor de PE-punten). 

Kosten

De abonnementskosten voor deelname bedragen € 29 per maand, per kwartaal te factureren. Je mag sowieso altijd de eerste 4 weken bij wijze van proef gratis meedoen, om te kijken of dit vaktechnisch overleg waardevol voor je is en goed aansluit op je eigen praktijk.

Profiteer dus zoveel mogelijk van de gratis periode om mee te doen en leg je praktijkcases aan ons voor. Wil je erbij zijn woensdagochtend a.s. om 9.00 uur (of een volgende woensdag), meld je dan snel aan! Je zit nergens aan vast.

Aanmelden voor hét Fiscaal Spreekuur

Wil je je graag aanmelden voor hét Fiscaal Spreekuur, schrijf je dan in, en we nemen contact op. Let op, als wordt gevraagd de aanmelding per email te bevestigen. Doe dit ajb, anders ontvangen wij geen bericht van aanmelding. Ontvang je de email niet of is er iets fout gegaan, neem dan even contact op.

Voor aanmelding: https://algoet.nl/aanmelding-fiscaal-spreekuur/

Datum 29 juni 2022 09:00 uur
Aanvang Woensdags van 9.00 uur tot 10.00 uur. Inloggen vanaf 8.45 uur.
Locatie

Online vanaf je eigen desktop, laptop, tablet of smartphone.

Betaling

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Nadere informatie volgt dan per e-mail.

Deelname is de eerste 4 weken gratis, gebruik de link: https://zelb.adobeconnect.com/fs

Accreditatie

Na afloop van het jaar ontvangt u een certificaat van deelname bewijs van deelname ten behoeve van de PE-punten (alleen voor betalende abonnees).

De cursus wordt gegeven door specialisten die zijn verbonden aan Fiscaalconsult.
Algie_Frits_foto.jpg

Frits Algie

Algoet Belastingadvies
Haarlem
Specialisme(n): DGA-problematiek, beleggingsstructuren, vennootschapsbelasting, loonheffingen, erf- en schenkbelasting
Profiel
Opgenoort_Michiel_foto.jpg

mr. drs. Michiel Opgenoort

Fiscaalconsult / Opgenoort Belastingadvies
Leiden
Specialisme(n): Bedrijfsopvolging, rechtsvormkeuze, onroerende zaken, geschillen met Belastingdienst
Profiel
Hasselman_Toon_foto.MC_nw1.jpg

mr. Toon Hasselman

Lenos c.s., VAT & Customs Lawyers
Purmerend
Specialisme(n): BTW, internationale handel
Profiel
Meijer_Alex_foto.MC.jpg

mr. drs. Alex Meijer

Fiscaal Bij
Specialisme(n): Formeel recht, procesrecht, verschillende heffingswetten, inkomstenbelasting en omzetbelasting
Profiel
Geerets_Mark_profielfoto.jpg

mr. Mark Geerets

MG-Tax
Steensel
Specialisme(n): Internationaal belastingrecht, grensoverschrijdend werken, Duitsland, emigratie en immigratie, internationaal georiënteerde bedrijven
Profiel
Raaijmakers_Jacques_foto.jpg

Jacques Raaijmakers

Raaijmakers Belastingadvies en Educatie
Den Haag
Specialisme(n): (Internationale) loonbelasting en sociale verzekering, Invordering en aansprakelijkheid, formeel belastingrecht
Profiel
Fiscaal Spreekuur

Bent u specialist?

En wilt u zich op onze site profileren met publicaties die interessant zijn voor financiële en juridische dienstverleners? Graag bespreken wij met u de mogelijkheden! Interesse? Neem contact op!