Dhr. Jan Willem Kemper RB

Voor scherpe navigatie over de oceaan van de fiscaliteit
Dhr. Jan Willem Kemper RB
conMetís Belastingadviseurs
Dhr. Jan Willem Kemper RB
Telefoon: 06 53257829
Specialisme(n)
(her)structurering MKB-bedrijven, bedrijfsopvolging, personenvennootschappen, echtscheiding
Prijs per uur, excl. BTW
€ 180,00
Vaste prijsafspraken
In overleg
Aangesloten bij
RB
Bezoekadres
Irislaan 231
2343 CL Oegstgeest
janwillemkemper

Over Jan Willem Kemper

“De wensen en mogelijkheden van de cliënt zijn het uitgangspunt voor elk goed advies. De rest is techniek. Als belastingadviseur wil ik dan ook weten wie mijn opdrachtgever is en wat hij of zij wil. Als ik dat weet gebruik ik mijn kennis van de fiscale regels en mijn langjarige ervaring om tot een mooie, heldere oplossing te komen. Fiscaliteit is natuurlijk heel belangrijk, maar we moeten ook rekening houden met andere regels. Daarom werk ik samen met deskundigen op andere terreinen, zoals notarissen, accountants, bedrijfsjuristen en pensioendeskundigen. Meningsverschillen met de Belastingdienst zijn niet altijd te vermijden. Voor mij zijn ze er om opgelost te worden. Bij voorkeur door overleg, maar als het nodig is vraag ik de rechter om het pleit te beslissen.

Mijn opdrachtgevers zijn ondernemers en particulieren, dan wel hun accountants- of administratiekantoren. Ik blijf altijd onafhankelijk. Regelmatig wordt mij gevraagd om een second opinion te formuleren, of om met collega's mee te denken over complexe gevallen.

Naast mijn advieswerk ben ik actief als docent bij de permanente educatie voor accountants en belastingadviseurs. Het docentschap verdiept mijn inzicht, en de adviespraktijk levert mij stof voor interessante cursussen. Een perfecte combinatie!”

Neem contact op voor een gratis consult

Cursus bedrijfsopvolging in de IB en Vpb

Bedrijfsopvolging is een belangrijk moment voor elke ondernemer. Daarbij komen juridische, financiële en emotionele aspecten om de hoek kijken. De puzzel wordt nog ingewikkelder door de werking van de complexe fiscale regels. Waar let je op bij overdracht van een eenmanszaak? En als er sprake is van een BV, kan de overdracht dan zonder IB- en Vpb-heffing? En is doorschuiven wel voordelig op langere termijn? In deze cursus gaan de deelnemers zelf op zoek naar fiscaal voordelige en werkbare oplossingen. De docent leidt de discussies en vat de conclusies samen.

Cursus bedrijfsopvolging in de IB en Vpb

Bedrijfsopvolging is een belangrijk moment voor elke ondernemer. Daarbij komen juridische, financiële en emotionele aspecten om de hoek kijken. De puzzel wordt nog ingewikkelder door de werking van de complexe fiscale regels. Waar let je op bij overdracht van een eenmanszaak? En als er sprake is van een BV, kan de overdracht dan zonder IB- en Vpb-heffing? En is doorschuiven wel voordelig op langere termijn? In deze cursus gaan de deelnemers zelf op zoek naar fiscaal voordelige en werkbare oplossingen. De docent leidt de discussies en vat de conclusies samen. Deze cursus wordt u aangeboden in samenwerking met PM | ondernemend te Heerde (GLD).

Cursus eigen woning IB

De eigenwoningregeling pakt in de praktijk gecompliceerd uit bij samenwonen, huwelijk, echtscheiding, overlijden of bij vertrek naar het buitenland. Daarbij komen juridische, financiële en emotionele aspecten om de hoek kijken. De puzzel wordt nog ingewikkelder door toepassing van de fiscale regels. De volgende begrippen passeren de revue: eigenwoningschuld, eigenwoningreserve, bijleenregeling, tijdelijke verhuur, aflossingseis, verhuisregeling, aftrekbare kosten, restschuld en informatieverplichting. In deze cursus gaan de deelnemers zelf op zoek naar fiscaal voordelige en werkbare oplossingen. De docent leidt de discussies en vat de conclusies samen. Deze cursus wordt u aangeboden in samenwerking met PM | Ondernemend te Heerde (GLD).

Publicaties Jan Willem Kemper RB

Bedrijf overdragen? Acht belastingbesparende tips

3 jul 2018
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2021. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1