Mevr. Jaimy Lieuw-A-Len

Tevens ben ik partner van btw forum, in een internationaal gezelschap van btw-specialisten
Mevr. Jaimy Lieuw-A-Len
LENOS c.s. VAT & Customs Lawyers
Mevr. Jaimy Lieuw-A-Len
Telefoon: +31653266829
Specialisme(n)
BTW, formeel belastingrecht, douane, internationaal
Vaste prijsafspraken
In overleg
Aangesloten bij
Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, Nederlandse Orde van Advocaten, Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen
Bezoekadres
Oude Haven 6
4301CK Zierikzee

Over Paul Lenos LL.M

Ik ben sinds 1977 werkzaam in de BTW, eerst bij de belastingdienst en na mijn studie civiel recht bij Kammer + Luhrmann. In 1989 ben ik mijn eigen kantoor gestart: Lenos c.s. VAT & Customs Lawyers,  toentertijd het eerste en enige zelfstandige advieskantoor voor indirecte belastingen.

Ik ben dus al meer dan 40 jaar een “btw boer” en in die 40 jaar is mijn kantoor uitgegroeid naar een bonte verzameling van zeer ervaren btw adviseurs.

In 2012 ben ik advocaat geworden waarna ik de opleiding tot advocaat-belastingkundige heb doorlopen. Nu opereer ik ook vaak op het snijvlak van het materieel en het formeel recht.

De hele BTW is mijn speeltuin, maar mijn eigen interesse ligt nu bij het begeleiden van boekenonderzoeken door de fiscus en de afwikkeling daarvan. Hierbij komt mijn cijferverleden bij de belastingdienst goed van pas.

Mijn motto is “Geef de keizer wat des keizers is” (maar geen cent teveel hoor). Dat laatste met een knipoog naar het Zeeuwse Zierikzee waar mijn kantoor is gevestigd.

Daardoor moet ik ook wel eens in toga de zaak bevechten, hoewel een snelle doelgerichte oplossing mijn voorkeur heeft. Ik kies voor een hands-on benadering waardoor ik nog wel eens gezien word als een enfant terrible. Dat zal zo zijn, maar één van de kernwaarden van de advocaat is partijdigheid. En dat ben ik dan ook: ik kies partij voor mijn cliënt.

Samen met Toon Hasselman, mijn compagnon uit Purmerend, ben ik actief bij het opzetten en herstructureren van logistieke processen wat na Brexit een enorme vlucht heeft genomen.

Het in verband daarmee opstellen van correcte aangiften btw is de hoofdactiviteit van de compliance afdeling die onder mij valt.

Daarnaast treden wij via onze dochteronderneming EVA op als fiscaal vertegenwoordiger voor buitenlandse cliënten.

Na 28 jaar ben ik afgezwaaid als redacteur van “btw bulletin” met meer dan 100 publicaties op mijn naam in verschillende vakbladen.

Neem contact op voor een gratis consult
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1