Dhr. dr. Aad Rozendal

Dhr. dr. Aad Rozendal
Boathouse Tax Consultancy
Dhr. dr. Aad Rozendal
Telefoon: 06 12928834
Specialisme(n)
Onroerende zaken, overdrachtsbelasting, bedrijfsopvolging, DGA-problematiek, vastgoedfondsen en projectontwikkeling
Vaste prijsafspraken
In overleg
Bezoekadres
Willemsplein 4 unit 4
6811 KA Arnhem

Over Aad Rozendal

Aad Rozendal is gespecialiseerd in de fiscale aspecten van vastgoed. Zijn streven is om de fiscale vaktechniek en de wetenschap te combineren met een pragmatische en cliëntgerichte aanpak. Zijn cliënten waarderen het dat hij feilloos de weg weet te vinden in de complexe fiscale regelgeving. Hij voert vele discussies met de belastingdienst over o.a. de toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling bij vastgoed, overdrachtsbelastinggevolgen en de herinvesteringsreserve. Regelmatig weet hij daarbij overeenstemming met de fiscus te bereiken.

Tevens is hij co-auteur van de Wegwijs in de overdrachtsbelasting en het Compendium Fiscaliteit & Vastgoed. Hij is tevens als docent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en als docent aan de NOB en het Register Belastingadviseurs. Daarnaast maakt hij deel uit van de hoofdredactie van verschillende fiscale vakbladen, zoals het NTFR en FBN.

Aad Rozendal studeerde fiscale economie aan de universiteit van Tilburg, waar hij in 2014 is gepromoveerd op het proefschrift 'Het begrip 'belang' in de Nederlandse belastingwetgeving'. Hij is ruim 10 jaar werkzaam geweest bij PwC en is thans werkzaam als zelfstandig fiscalist. In die hoedanigheid is hij als extern wetenschappelijk adviseur verbonden aan  FBN Juristen en RSM Netherlands Belastingadviseurs.

Neem contact op voor een gratis consult

Cursus vastgoed: box 1 of box 3?

Het maakt fiscaal nogal een verschil of vastgoed onderdeel is van een onderneming/ROW in box 1 of dat het een privébelegging is in box 3. De fiscale belangen zijn vaak groot. Welke feiten zijn daarbij relevant en hoe kunt u die het beste ‘inkleuren’? Welke positie neemt de Belastingdienst in volgens de praktijkhandleiding vastgoedexploitanten? Is het zinvol om aan te sturen op een toepassing van de BOF (bedrijfsopvolgingsfaciliteit) om vastgoedvermogen over te hevelen naar de volgende generatie? Met de juiste keuzes komt uw cliënt weg met een minimale inkomsten- en vennootschapsbelastingdruk. Doch let ook op de gevolgen voor de erfbelasting bij overlijden! Deze cursus wordt u aangeboden in samenwerking met PM | Ondernemend te Heerde (GLD).
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1