Dhr. David Bakker

Ik geef ook opleidingen op pensioengebied
Dhr. David Bakker
David Bakker Pensioen Consultancy en Opleidingen
Dhr. David Bakker
Telefoon: 06 51747068
Specialisme(n)
DGA Pensioen, lijfrente, inkomensvoorzieningen, collectieve pensioenregelingen, arbeidsconflicten, echtscheiding
Prijs per uur, excl. BTW
€ 150,00
Vaste prijsafspraken
In overleg
Bezoekadres
Boerskottenhoek 57
7546 DC Enschede

Over  David Bakker

David Bakker volgde de studie fiscale bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daar studeerde hij af op een scriptie over loonheffingen bij prof. dr. L.G.M. Stevens. Na zijn studie koos hij voor het pensioenvak, volgde diverse opleidingen op dat gebied (o.a. Actuarieel Rekenaar, WFT Pensioen) en heeft inmiddels jarenlange ervaring in de MKB-adviespraktijk. Na een dienstverband bij Deloitte vestigde hij zich in 2004 als zelfstandig adviseur. Zijn expertise inzake de pensioenfiscaliteit, civielrechtelijke pensioenwetgeving en de verzekeringstechniek stellen hem in staat complexe financiële posities inzichtelijk te maken, creatief te adviseren en als inspirerende docent op te treden.

De klantenkring bestaat uit accountants, belastingadviseurs, advocaten, notarissen en bedrijven en dan met name werkzaam in het MKB. De advieswerkzaamheden behelzen o.a. de advisering omtrent het pensioen van de DGA en het ondersteunen van advocaten bij pensioen gerelateerde echtscheidings- en arbeidsrechtzaken.

Naast de adviespraktijk verzorgt David Bakker opleidingen voor advocaten, notarissen, accountants en belastingadviseurs en publiceert hij regelmatig in bladen als EB Tijdschrift voor scheidingsrecht, het Financieel Dagblad, Advocatenblad, Pensioenmagazine, Vakblad Financiële Planning en Vermogende Particulieren Bulletin.

Naast bovengenoemde zaken kunt u ook een beroep op David Bakker doen als u of uw cliënt een geschil met de belastingdienst heeft over de fiscale behandeling van pensioen, lijfrente of kapitaalverzekering. Eventueel kan namens de cliënt een procedure voor de belastingrechter worden gestart.

Tevens adviseert David over kwesties in de sfeer van collectieve pensioenregelingen voor het personeel zoals: verplichtstelling bedrijfstakpensioenfonds (BPF), pensioenplicht CAO, collectieve pensioencontracten (verzekeraar, APF of PPI), pensioenperikelen bij fusies en overnamen en pensioen due diligence.

Neem contact op voor een gratis consult

Cursus pensioen, ODV en stamrecht DGA

Ingegaan wordt op de resterende fiscale pensioenopbouwmogelijkheden van de DGA en aan het verschijnsel stamrechten en oudedagsverplichting (ODV) in de BV. Wat zijn fiscaal gunstige en werkbare oplossingen? Deze cursus wordt u aangeboden door David Bakker Pensioen Consultancy en Opleidingen te Enschede en Fiscaalconsult.
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1