Fiscaalconsult Fiscaal Consult

Vastgoed-ondernemers, word wakker en claim de bedrijfsopvolgingsregeling!

Voorkom 40% acute belastingheffing nu het nog kan

 

Voorkom 40% acute belastingheffing bij overlijden!

Wij hebben de afgelopen jaren in juridische procedures met succes voor een aantal grote vastgoed-ondernemers de fiscale ondernemers-status afgedwongen. Die status betekent dat de vastgoed-ondernemer bij overlijden, door toepassing van de zogenaamde bedrijfsopvolgingsregeling (BOR), in de meeste gevallen geen euro belasting betaalt. Als de belastingdienst echter in uw situatie haar zin doordrijft, betalen de erfgenamen bij overlijden van de ondernemer (of bij overdracht van de vastgoed-bv tijdens leven), maar liefst circa 40% acute belastingheffing over de waarde van de aandelen in die bv! Het verschil in belastingdruk is dus enorm.

Snel actie vereist in verband met voorgenomen versobering van de BOR

Wat deze discussie extra belangrijk maakt, is dat de regering al langer plannen heeft om de BOR sterk te versoberen, of zelfs af te schaffen! Als u de waarde van de vastgoed-bv dus nog belastingvrij wilt laten overgaan naar de kinderen, kunt u maar beter snel in actie komen.

Heeft u ook een vastgoed-bv of cliënten met een vastgoed-bv? Neem in dat geval gerust vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

mr. Mark de Jonge RB


mr. Mark de Jonge RB


{{countbasket}}