Fiscaalconsult Fiscaal Consult

Interactief webinar fiscaal boeterecht

 

De Belastingdienst legt jaarlijks voor tientallen miljoenen euro¬īs aan fiscale boetes op. Soms terecht en soms niet. Stel dat uw cli√ęnt het niet eens is met de opgelegde boete, wat zijn dan goede argumenten om tijdens de bezwaar- en beroepsprocedure naar voren te brengen? Zeker als uw cli√ęnt bij de procedure aanwezig is, wilt u goed beslagen ten ijs komen. Een aantal cases en mogelijkheden passeren de revue. Tijdens dit live webinar kunt u vragen stellen en ontstaat vanzelf een levendige discussie. Dit webinar wordt u aangeboden door BNB Fiscale Advocatuur, Zelfstandige Belastingadviseurs en Fiscaalconsult. Het maximum aantal deelnemers is 20.

24 Apr 20
Laatst gewijzigd: 24 Apr 20
Redactie Fiscaalconsult

In dit interactieve webinar wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden het fiscale boeterecht besproken. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: opzet, grove schuld, ´afwezigheid van alle schuld´ en pleitbaar standpunt. Uiteraard zal ook de rol van de Belastingdienst ter sprake komen. Een boete moet namelijk tijdig worden aangekondigd en er geldt een hoorplicht. Op welk moment dient de cautie afgegeven te worden? Als de cautie niet of te laat wordt afgegeven, wat mag de Belastingdienst dan doen met het bewijs? En wie heeft de bewijslast? Wat zijn de kansen, indien het tot een gerechtelijke procedure komt?

Bij het opleggen van een boete spelen de feiten een zeer belangrijke rol. Het verstrekken van informatie en het geven van verklaringen aan de Belastingdienst is daarom niet zonder risico. Besproken zal worden hoe de informatieverplichting en het recht om te zwijgen zich tot elkaar verhouden. En als u terecht geen antwoord geeft op vragen, wordt daarmee de relatie met de Belastingdienst niet onnodig verstoord?

De laatste actualiteiten worden natuurlijk ook besproken. Momenteel is er bijvoorbeeld veel te doen over publicatie van de medeplegersboete. De gevolgen van zo´n publicatie kunnen groot zijn voor u en uw praktijk.

Dit webinar is vooral geschikt voor belastingadviseurs, maar ook accountants, notarissen en advocaten zijn welkom.

Tijd / plaats

Woensdag 10 juni 2020 van 16.00 tot 18.00 uur (effectief 1½ uur) met halverwege een pauze. Inloggen vanaf 15.30 uur. Online vanaf uw desktop of laptop.

PE-punten /certificaat

1 1/2 PE-punten / PE-uren

Na afloop van het webinar ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan het webinar door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 95 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN GRATIS CONSULT