Fiscaalconsult Fiscaal Consult

Interactief webinar definitieve aanvraag NOW en NOW 2.0

 

Op 20 mei 2020 werden we ‚Äúverrast‚ÄĚ met een nieuwe NOW regeling, NOW 2.0. Ook zijn een aantal aanpassingen gedaan aan de eerste regeling. Zo kunnen seizoenbedrijven nu toch NOW 1.0 krijgen. De aanvraagdatum voor NOW 1.0 is daarom ook verlengd. Vanaf 6 juli 2020 kan NOW 2.0 aangevraagd worden. Deze regeling kent nog meer verbeteringen. Vanaf 7 september 2020 kan om de definitieve vaststelling van de NOW 1.0 gevraagd worden, tenzij ook NOW 2.0 is aangevraagd. De NOW subsidie is voorlopig en zeer ruimhartig verstrekt, zonder rekening te houden met diverse factoren die de definitieve subsidie (fors) verminderen. Om die subsidie dan ook definitief te kunnen binnenhalen zal lang niet altijd even makkelijk blijken te zijn. De wijzigingen in NOW 1.0 en verbeteringen in NOW 2.0, zorgen wel voor een betere uitgangspositie.

11 May 20
Laatst gewijzigd: 11 May 20
Redactie Fiscaalconsult

Voor deelname aan het webinar is een beeld- en geluidsverbinding nodig. De bedoeling is dat u live vragen kunt stellen, antwoord krijgt en er vanzelf een levendige discussie ontstaat. Iedereen krijgt (de eerste keer) van tevoren persoonlijk hulp bij inloggen en het opzetten van de verbinding.

Dit webinar is speciaal bedoeld voor financiële en juridische dienstverleners die voor ondernemers het aanvragen van de subsidie NOW begeleiden.

Aan de hand van voorbeelden wordt voorgerekend hoe de NOW-subsidie definitief wordt vastgesteld.

De onderwerpen van het webinar

Aan de orde komen de volgende vragen:

  • Hoe hoog is de loonsom in januari, respectievelijk maart tot en met mei en wat hoort daar wel en niet in?
  • Hoe hoog is de omzet in de gekozen omzetperiode (maart tot en met mei) en welke waarderingsvoorschriften kunnen/moeten we toepassen?
  • Welke vormen van ontslag leiden tot een strafkorting en maakt het verschil wanneer dit ontslag wordt aangevraagd?
  • Vanaf welke subsidiebedrag moet een RA of AA een verklaring afgeven bij de aanvraag?
  • Wat zijn de aanpassingen in NOW 1, en wat zijn de verdere aanpassingen in NOW 2.0?

Tijd / plaats

Donderdag 28 mei 2020 van 16.00 tot 18.00 uur (effectief 1½ uur) met halverwege een pauze. Inloggen vanaf 15.30 uur. Online vanaf uw desktop of laptop.

PE-punten /certificaat

1 1/2 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 95 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN GRATIS CONSULT