Fiscaalconsult Fiscaal Consult

Interactief webinar aanvraag definitieve vaststelling NOW

 

Veel bedrijven hebben inmiddels een aanvraag ingediend voor NOW 1.0 en 2.0 en hebben de NOW-subsidie in de vorm van een voorschot ontvangen. Sommigen hebben een afwijzing gekregen, bijvoorbeeld omdat de onderneming van eenmanszaak naar BV is gegaan. Inmiddels is duidelijk dat een bezwaar tegen deze afwijzing succes kan hebben, zeker als alleen de juridische jas is verwisseld. Vanaf 7 oktober kan om de definitieve vaststelling van de NOW 1.0 gevraagd worden. Hoe gaat u hier mee om? Wanneer moet een derde deskundige of een AA/RA een verklaring bij de aanvraag verstrekken? Hoe gaat die luiden? Vanaf 1 oktober gaat NOW 3.0 lopen. Er is nog geen wettekst. De hoofdlijnen zijn wel bekend.

11 Jul 20
Laatst gewijzigd: 11 Jul 20
Redactie Fiscaalconsult

Voor deelname aan het webinar is een beeld- en geluidsverbinding nodig. De bedoeling is dat u live vragen kunt stellen, antwoord krijgt en er vanzelf een levendige discussie ontstaat. Iedereen krijgt (de eerste keer) van tevoren persoonlijk hulp bij inloggen en het opzetten van de verbinding.

Dit webinar is speciaal bedoeld voor financiële en juridische dienstverleners die voor ondernemers het aanvragen van de subsidie NOW begeleiden.

Aan de hand van voorbeelden wordt voorgerekend hoe de NOW-subsidie wordt berekend. Ook worden de teksten van de verschillende regelingen en mogelijke verklaringen van deskundigen toegezonden.

De onderwerpen van het webinar

Aan de orde komen de volgende vragen:

  • Waar moet u op letten bij aanvraag definitieve vaststelling van NOW 1?
  • Welke lonen tellen mee?
  • Welke waarderingsvoorschriften kunnen/moeten we toepassen bij het bepalen van de omzet?
  • Welke vormen van ontslag leiden tot een strafkorting en maakt het verschil wanneer dit ontslag wordt aangevraagd?
  • Vanaf welke subsidiebedrag moet een derde-deskundige, of  een RA of AA, een verklaring afgeven bij de aanvraag?
  • Hoe gaat die verklaring luiden?
  • Wat zijn de aanpassingen in NOW 3.0?

Tijd / plaats

Donderdag 29 oktober 2020 van 16.00 tot 17.45 uur (effectief 1½ uur) met halverwege een pauze. Inloggen vanaf 15.45 uur. Online vanaf uw desktop of laptop.

PE-punten /certificaat

1 1/2 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 95 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN GRATIS CONSULT