Fiscaalconsult Fiscaal Consult

Interactief webinar Wetsvoorstel excessief lenen eigen BV

 

Het Wetsvoorstel excessief lenen bij eigen vennootschap is 17 juni 2020 bij de Tweede Kamer ingediend. Als de DGA (of diens familieleden) vanaf 2023 meer dan ‚ā¨ 500.000 schuld heeft aan de eigen BV wordt dit meerdere fictief als dividend aangemerkt, waarover het aanmerkelijk belangtarief (vanaf 2021: 26,9%) is verschuldigd. Dit kan voorkomen worden door bij hogere schulden tijdig in te grijpen, bijvoorbeeld door af te lossen of de schuld te herfinancieren. Diverse scenario‚Äôs komen aan de orde. Wat is voor uw cli√ęnt de beste oplossing? Gezien het interactieve karakter van het webinar stellen wij het maximaal aantal deelnemers op 25.

16 Jul 20
Laatst gewijzigd: 16 Jul 20
Redactie Fiscaalconsult

Voor deelname aan het webinar is een beeld- en geluidsverbinding nodig. De bedoeling is dat u live vragen kunt stellen, antwoord krijgt en er vanzelf een levendige discussie ontstaat. Iedereen krijgt (de eerste keer) van tevoren persoonlijk hulp bij inloggen en het opzetten van de verbinding.

De cursus is vooral geschikt voor belastingadviseurs. Accountants en administrateurs met enige kennis van het belastingrecht zijn ook van harte welkom.

De onderwerpen van het webinar

Aan de orde komen de volgende vragen:

  • Hoe wordt de € 500.000-grens berekend (bij meerdere BV’s)?
  • In hoeverre geldt de regeling ook voor de partner en andere familieleden?
  • Wat zijn de gevolgen indien vanaf 2023 een schuld van meer dan € 500.000 aan de eigen BV in stand blijft?
  • Wat zijn de voorwaarden om de uitzondering voor de eigenwoningschuld te kunnen claimen?
  • Is er sprake van dubbele heffing, indien later dividend wordt uitgekeerd?
  • Welke maatregelen kunnen worden genomen om binnen de € 500.000-grens te blijven?
  • Nu al actie ondernemen of nog even wachten?

Tijd / plaats

Donderdag 9 februari 2021 van 16.00 tot 17.45 uur (effectief 1½ uur) met halverwege een pauze. Inloggen vanaf 15.30 uur. Online vanaf uw desktop of laptop.

PE-punten /certificaat

1 1/2 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 95 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN GRATIS CONSULT