Fiscaalconsult Fiscaal Consult

Cursus bedrijfsopvolgingsregeling SW/IB

 

Ingegaan wordt op de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) van de Successiewet en Wet IB. In het bijzonder leert u hoe u de BOR optimaal kunt inzetten en de grondslag kunt verhogen bij eenmanszaken, firma‚Äôs en BV‚Äôs. Aan de orde komen o.a. de reparatie van verkeerde structuren, belastinglatenties, herkapitalisatie en de ‚Äėmythe‚Äô van hoge dividendpercentages bij cumprefs. Middels een aantal korte en praktijkgerichte casusposities wordt de theorie gekoppeld aan de praktijk zodat u het direct kunt toepassen voor uw cli√ęnten. Haast is geboden, want het is maar de vraag of de BOR in haar huidige vorm zal blijven bestaan!

20 Jul 20
Laatst gewijzigd: 20 Jul 20
Specialist: mr. drs. John Bult

Bent u als adviseur betrokken bij de (voorgenomen) bedrijfsoverdracht (binnen de familiekring) in verband met een schenking (of vererving)? Het is dan belangrijk dat nu reeds de juiste keuzes gemaakt worden zodat de toepassing van de huidige (royale) BOR niet verloren gaat. In deze cursus worden een aantal scenario’s behandeld die relevant zijn voor de MKB-praktijk. En natuurlijk wordt u bijgepraat over de laatste stand van zaken.

Deze cursus is vooral geschikt voor belastingadviseurs, accountants, administrateurs, private bankers en financieel planners. Tijdens de cursus zal soms verwezen worden naar de relevante wettelijke bepalingen. Daarom is enige kennis van de inkomstenbelasting en successiewet wenselijk.

De onderwerpen van deze cursus

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • onderscheid in ondernemingsvermogen en beleggingsvermogen;
  • overdracht van de eenmanszaak;
  • opvolging binnen firmaverband en maatschap;
  • optimaliseren grondslag BOR middels herkapitalisatie van de onderneming;
  • ontstaan, waarderen en verdelen van belastinglatenties;
  • opvolging middels preferente aandelen en dividend(percentage);
  • soortaandelen als bedrijfsopvolgingsinstrument;
  • samenhang tussen de relevante bepalingen in het testament, de statuten en het firmacontract.

U kunt tijdens de cursus ook zelf een concrete praktijkcasus inbrengen, mits de beschikbare tijd dat toelaat.

Tijd / plaats

Dinsdag 23 maart 2021 van 16.00 tot 19.30 uur in het Van der Valk Hotel, Wassenaar (Zijdeweg 54). Inloop vanaf 15.30 uur. In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

PE-punten /certificaat

3 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de cursus ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 195 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Fiscaalconsult.

John Bult

Argues B.V.

Argues B.V.

mr. drs. John Bult

0653936247

NEEM CONTACT OP VOOR EEN GRATIS CONSULT