Mediation

Mediation in fiscale straf- en fraudezaken: ‘believe it or not, it is there’

10 jun 2022 Kennis En dan bedoelen we niet de veelbesproken procesafspraken die de afgelopen weken in de media de nodige aandacht hebben getrokken. Nee, we gaan in op mediation in fiscale straf- en fraudezaken, waarover het Functioneel Parket begin 2022 haar positieve grondhouding heeft uitgesproken.
Verder lezen...

Krijgt mediation ook in fiscale strafzaken een kans?

29 aug 2018 Kennis In strafzaken graven OM en de Belastingdienst aan de ene kant en de verdachte belastingplichtige zich vaak in. Minister Dekker wil mediation als geschiloplossing in het strafrecht een kans geven en stelt daarvoor budget beschikbaar. De vraag is of mediation ook een oplossing kan bieden voor fiscale strafzaken.
Verder lezen...

Mediation in belastingzaken: op naar een gezamenlijke oplossing!

3 jul 2017 Kennis Ik merk dat er in de fiscale praktijk nog veel misverstanden leven over mediation. In deze blog leg ik uit wat fiscale mediation precies inhoudt en hoe het in de praktijk succesvol kan werken.
Verder lezen...

In conflict met de Belastingdienst? Een onafhankelijke derde aan tafel doet soms wonderen!

20 jun 2017 Kennis Heeft u als ondernemer of adviseur een goede, open en zakelijke werkrelatie met de Belastingdienst zonder moeizame, lang slepende dossiers? Dan hoeft u niet verder te lezen. Maar heeft u soms het gevoel dat een fiscaal dossier steeds dikker wordt zonder noemenswaardige vooruitgang? En dat er steeds min of meer dezelfde brieven worden geschreven over en weer? Of dat het lijkt of u tegen een muur praat? Misschien kan het betrekken van een onafhankelijke derde, een mediator, dan uitkomst bieden. Maar hoe weet u of uw zaak zich daarvoor leent en wie een geschikte mediator is? Ik help u graag vrijblijvend bij het beantwoorden van die vragen.
Verder lezen...
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1