Dhr. mr. Xander Arends

Dhr. mr. Xander Arends
FBN Juristen notarieel & fiscaal
Dhr. mr. Xander Arends
Telefoon: 088 2222123
Specialisme(n)
Aanmerkelijk belang, terbeschikkingstellingsregeling, eigenwoningregeling, periodieke uitkeringen
Vaste prijsafspraken
In overleg
Bezoekadres
Noordhollandstraat 71
1081 AS Amsterdam

Over Xander Arends

“Mijn carrière ben ik begonnen in de fiscale advieswereld bij zowel kleinschalige als Big Four-kantoren. Op een gegeven moment ben ik beland in de fiscale vaktechniek eerst jarenlang bij PwC en daarna enkele jaren bij Nexia Nederland. Thans ben ik al weer enkele jaren werkzaam bij FBN Juristen waar het geven van adviezen en het voeren van fiscale procedures tot mijn werk behoren. Mijn fiscale interesse is sinds het begin van mijn loopbaan uitgegaan naar de inkomstenbelasting in al zijn facetten. Door de jaren heen ligt mijn expertise vooral op het gebied van de fiscale regelgeving m.b.t. de DGA (aanmerkelijk belang, terbeschikkingstellingsregeling) en de eigenwoningregeling zoals ook blijkt uit mijn publicaties en boeken waaraan ik meewerk.

Als auteur ben ik verbonden aan de Vakstudie Inkomstenbelasting en de Cursus Belastingrecht Inkomstenbelasting. Voorts schrijf ik commentaren in NTFR en ben ik als docent inkomstenbelasting verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Als u vragen hebt op het terrein van de inkomstenbelasting kan ik met u meedenken en een antwoord op uw vraag geven.”

Let op: wij werken uitsluitend voor bedrijven/zakelijke cliënten en dus niet voor particulieren.

Neem contact op voor een gratis consult

De fiscaal en civiel specialisten van FBN Juristen staan voor u klaar

FBN Juristen is het kennisinstituut bij uitstek als het gaat om fiscaal-juridische onderwerpen. U kunt te allen tijde contact opnemen met onze specialisten; een consult van een kwartier is gratis en verplicht u tot niets.
Naar bedrijfsprofiel

Cursus terbeschikkingstellingsregeling in de IB

Pakt de terbeschikkingstellingsregeling (TBS) voor uw cliënten voordelig of juist nadelig uit? Als het om een lening aan de eigen BV gaat, is het vaak mogelijk om te hoppen naar box 2. Wat zijn de fiscale verschillen tussen en de gevolgen van een ongebruikelijke respectievelijk onzakelijke lening aan de eigen BV? Kan een onzakelijke lening worden verzakelijkt? Hoe te voorkomen dat een borgstelling voor een geldlening van de bank aan de eigen BV als onzakelijk wordt aangemerkt? Van belang is dat u in overleg met u cliënt fiscaal de optimale keuzes kunt maken, zonder fiscale en juridische risico’s achteraf. Deze cursus wordt u aangeboden door FBN Juristen te Amsterdam en Fiscaalconsult.

Cursus terbeschikkingstellingsregeling in de IB

Pakt de terbeschikkingstellingsregeling (TBS) voor uw cliënten voordelig of juist nadelig uit? Als het om een lening aan de eigen BV gaat, is het vaak mogelijk om te hoppen naar box 2. Wat zijn de fiscale verschillen tussen en de gevolgen van een ongebruikelijke respectievelijk onzakelijke lening aan de eigen BV? Kan een onzakelijke lening worden verzakelijkt? Hoe te voorkomen dat een borgstelling voor een geldlening van de bank aan de eigen BV als onzakelijk wordt aangemerkt? Van belang is dat u in overleg met u cliënt fiscaal de optimale keuzes kunt maken, zonder fiscale en juridische risico’s achteraf. Deze cursus wordt u aangeboden in samenwerking met PM | ondernemend te Heerde (GLD).
Fiscaalconsult

Fiscaalconsult is het kenniscentrum en online adviesplatform voor financiële of juridische dienstverleners, als ook controllers van ondernemingen die op zoek zijn naar fiscale expertise.

Fiscaalconsult
Kanaalpark 157
2321 JW Leiden

Volg ons op

 
Fiscaal nieuws ontvangen?

Fiscaal nieuws ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief met fiscale updates en ontwikkelingen. Gegevensverwerking en verzending overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U ontvangt maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Controleer nu uw mailbox

U ontvangt een bericht met instructies om uw e-mailadres te bevestigen.

Fiscaalconsult © 2022. Fiscaalconsult is een onderdeel van Opgenoort Holding BV. Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid en disclaimer

Calabi
1
0
1